Neem afstand en kijk met een frisse blik naar je leven!
Vorige week liep ik met Mirjam (32) over een prachtig landgoed in Leersum. Ze liet weten erg gestrest te zijn en volledig vast te lopen in haar werk. “Ik wil gewoon het allerbeste aan mijn zoontje geven. Hij verdient mijn volledige aandacht, maar ik wil ook mijn volledige aandacht aan mijn werk geven”. Mirjam heeft al 7 jaar haar eigen adviesbureau en heeft altijd 100% van haar tijd aan projecten en klanten kunnen geven. Nu ze moeder is geworden, voelt ze dat ze die tijd en aandacht moet verdelen: tussen haar werk en Kas (6 maanden). “En dan heb ik het nog niet eens over Peter – mijn man of mijn ouders, mijn vriendinnen en mijn sport. Maar goed, bij hen heb ik het gevoel: dat komt wel goed. Ik merk dat ik nu echt vastloop in het werk. Wat neem ik wel aan? En wat niet? Hoeveel uur kan ik daadwerkelijk nog werken per week? En hoe zorg ik ervoor dat ik niet zo gestrest raak op de dagen dat Kas thuis is en ik tussendoor nog mijn mail moet checken?”

‘Loop je vast? Je zit er misschien te veel bovenop om het goed te zien. Neem even afstand’.

Hoe wil je het wèl en wat doe je dan anders?
We zijn even gaan zitten op een bankje en hebben een weids uitzicht. Voor ons zien we een veld met wilde grassen, daarlangs reusachtige beuken en in de verte het imposante landhuis. Door even stil te staan en tijd te nemen om te gaan zitten, verandert Mirjam’s kijk op haar leven. Ik vraag haar hoe ze het wèl zou willen en wat ze dan anders zou kunnen doen. “Als eerste wil ik beginnen om op vrijdag, als Kas thuis is, niet mijn mails te checken als hij slaapt. Daarvoor in de plaats ga ik iets voor mezelf doen. Maar wat? Ik wil wel dat het iets nuttigs is, dat ik er wat aan heb. Ik kan niet zomaar op de bank gaan zitten met een boek. Dan denk ik aan alles wat er nog gedaan moet worden…” Ze vertelt me dat ze het ook nu lastig vindt om stil te zitten op het bankje en niet flink door te stappen. Haar leven heeft nu eenmaal een hoog tempo! Als ik haar vraag wat ze voelt, nu ze hier zo zit, in het zonnetje, buiten, met een prachtig uitzicht om haar heen – dan antwoordt ze: “In het begin voelde ik heel veel onrust in mijn benen en voeten, maar nu we hier een tijdje zitten voel ik rust in mijn hoofd komen. Door de vragen die jij me stelt, gaan andere gedachten naar de achtergrond. Die zijn even niet zo belangrijk. En dat voelt eigenlijk wel goed. Het is net of de stress uit mijn benen en voeten wegvloeit, en dat er rust in mijn hoofd voor in de plaats komt. Een hele gekke gewaarwording, maar wel prettig!”

“Uit mijn eigen box denken”
Vanuit de rust in haar hoofd kan Mirjam makkelijker bij haar gevoel en denk ze terug aan de tijd voordat ze haar eigen adviesbureau had. “Ik had veel meer vrije tijd en die gunde ik mezelf ook, omdat ik wist hoe belangrijk het was om mijn toenmalige functie vol te houden bij een groot internationaal bureau. Een van de dingen waar ik écht blij van werd was yoga & meditatie. Door me helemaal te ontspannen, kreeg ik veel energie. Dan kon ik de volgende werkdag prima aan en maakte ik ook makkelijker keuzes. Ik wist prima wat ik wel en niet kon doen qua energielevel, en waar mijn prioriteiten lagen. Tjonge, als ik daar nu aan terug denk dan word ik al blij bij het idee dat ik yoga & meditatie weer kan gaan oppakken”.

Een paar weken later zie ik Mirjam weer en vertelt ze me hoe het gaat. Ze merkt dat ze veel beter keuzes kan maken, omdat ze weer weet wat werkt voor háár. Als moeder en als ondernemer. De coaching heeft haar geholpen om uit haar eigen box te denken. Ze heeft andere manieren van doen aangereikt gekregen die zij nooit bedacht had en die hebben nieuwe inzichten opgeleverd. En een nieuwe leefstijl, waardoor ze niet meer vastloopt in haar werk. “Een ander perspectief kan heel verhelderend werken om ook daadwerkelijk dingen anders aan te pakken. Ik heb het gevoel dat ik door een andere mindset weer dichter bij mezelf ben gekomen. En daardoor durf ik keuzes te maken die goed voelen: voor mij, voor mijn bedrijf, voor Kas, voor ons gezin!”

Wil je ervaren hoe het is om met een frisse blik naar je leven te kijken, samen met een deskundige coach? Meld je dan aan voor een gratis kennismakingsgesprek en ervaar wandelend onder deskundige begeleiding van MAMcoaching welke oplossing er mogelijk is voor jouw vraag!

Op de profielpagina vind je meer informatie over deze professional.