Geheimpje
Manuela (36) kampt in het hier en nu met de gevolgen van seksueel misbruik.
In haar jonge jeugd is zij verschillende keren misbruikt door een vriend van de familie.
Manuela heeft deze ervaring heel lang voor zichzelf gehouden. De dader had haar op het hart gedrukt om er met niemand over te praten. Het was hun geheimpje…

Eigen schuld
Manuela heeft altijd gedacht, dat het haar eigen schuld was. De vriend van de familie kriebelde graag over haar rug en Manuela vond dit lekker. Ze heeft nooit gezegd, dat hij moest stoppen met wat hij deed. De huisvriend ging, als hij alleen met Manuela was, steeds een stapje verder. De ouders van Manuela vroegen deze man regelmatig om op te passen, dus hij had voldoende de gelegenheid om zijn lusten op haar bot te vieren.

Destructieve gedachten
Manuela gaat gebukt onder schuld en schaamtegevoelens. Haar zelfbeeld is heel negatief en ze kent periodes, dat zij behoorlijk somber is. Manuela kan zich in die periodes afsluiten voor alles en iedereen om te verdwijnen in de donkere grot van destructieve gedachten over zichzelf.
Manuela vindt zichzelf lelijk, emotioneel gehandicapt en een dom wicht.

Beschadigde vrouw
Een van haar overtuigingen is, dat zij door haar ervaringen, nooit meer een relatie met een man kan aangaan. Manuela ziet zichzelf als een beschadigde vrouw, die niet in staat is om te kunnen genieten van seksuele intimiteit. Door deze gedachtegang houdt Manuela mannen op afstand. Ze vindt het eng als een man te dichtbij komt. Manuela durft zich zowel letterlijk als figuurlijk, niet bloot te geven.

Intensieve sessies
Manuela zou toch heel graag een relatie willen; een maatje, iemand bij wie ze zich speciaal voelt en waarmee ze lief en leed kan delen. Om haar wens dichterbij te brengen volgden een reeks intensieve sessies waarin Manuela met een andere blik naar zichzelf leerde kijken.
Welke plek mag zij haar misbruik geven? Manuela is misbruikt; zij is niet haar misbruik. Het is een stuk van Manuela en zij is hier ten dele door gevormd.

Levenslang gevangen
De huisvriend heeft door zijn daden allerlei essentiële elementen in Manuela beschadigd. Haar seksuele onbevangenheid en het vertrouwen in mannen heeft deze man haar afgenomen.
In het hier en nu ontneemt Manuela zichzelf ook allerlei ervaringen. Manuela geeft zich door haar huidige gedachtegang levenslang. Zij laat haar verleden haar heden bepalen.

Focus op het positieve
In de sessies bied ik Manuela handreikingen om haar overtuigingen in een ander daglicht te stellen. Ook komt de focus te liggen op het positieve; wat is er ondanks alles allemaal wel?!
Door te accepteren dat haar misbruik een deel van haar leven is, ontstaat er meer ruimte in Manuela, waardoor zij andere keuzes kan maken.

Wens groter dan de angst
Beetje bij beetje leert Manuela zichzelf te omarmen met al haar kanten. Haar energie neemt toe, haar somberheid neemt af en ze wil graag de wereld om haar heen verkennen. Manuela zoekt meer contact met haar vriendinnen, gaat uit en kan ook meer openstaan voor de toenadering van mannen.

Haar wens is nu groter dan haar angst!

Op de profielpagina vind je meer informatie over deze professional.