profile pictureJacques had als advocaat een drukke praktijk en liet de opvoeding van de kinderen over aan zijn de moeder van zijn kinderen, ze woonden ongehuwd samen. Moeder stelde nooit eisen aan de kinderen en evenmin aan zichzelf.  De kinderen mochten eten wat ze wilden, naar bed wanneer ze zin hadden, mochten naar clubs die ze na 3 weken niet meer bezochten, etc. Zelf leefde moeder ook zo. Het salaris van Jacques was toereikend dus dat verliep goed.

Toen Jacques ging scheiden bleef moeder leven zoals ze altijd geleefd had. Hij had nadat zij was verhuisd nog enkele maanden huur voor haar betaald, zodat ze de tijd had om haar zaakjes op orde te krijgen, maar ze maakte geen aanstalten. Na verloop van tijd werd ze uit haar huis gezet, vanwege een grote huurachterstand. Ook bleken er geen premies voor de zorgverzekering te zijn betaald. Via kennissen werd moeder ondergebracht in een andere woning, waarvan ze ook weer geen huur betaalde. Je kon wachten op de volgende uitzetting.

Jacques leerde Mary kennen die ook twee kinderen had. Mary had zeer strenge regels, kookte zeer bewust en haar kinderen waren dit gewend. De zijne niet, en dit gaf vaak problemen als de kinderen bij hen bleven eten. Ze lustten het niet en gingen dan naar moeder voor “bijvoeding” wat betekende: frites met mayo, frikandellen, pizza’s etc.

Jacques en Mary kwamen erachter dat het samenvoegen van twee gezinnen een samenvoeging kan zijn van twee verschillende werelden. Jacques was best bereid om de strenge regels van Mary over te nemen t.a.v. de opvoeding van zijn kinderen, maar de kinderen waren zo totaal anders gewend, dat ze dit bijna zagen als kindermishandeling. Dat zeiden ze ook.

Hun moeder sterkte de kinderen in hun strijd tegen Jacques en Mary, waardoor zij het overwicht op de kinderen verloren.

Op de profielpagina vind je meer informatie over deze professional.