profile pictureDe vakantie verliep niet zoals ze het gewild hadden. Nynke had er heel wat anders van verwacht en ook Paul was niet gelukkig met de situatie. Beiden hadden ze kinderen uit een eerdere relatie. De kinderen van Nynke waren nog klein en waren het liefst een beetje aan het strand met schepjes en emmertjes.

De oudste zoon van Paul, een puber, wilde ruige dingen doen. De zee was wel even leuk, maar als er niet genoeg meiden in de buurt waren was de lol er snel af. De kinderen van Paul vonden het niks, dat gepruts met die kleintjes aan tafel. En dan moesten ze ook nog de afwas doen!!! Want die kleintjes konden nog niks.

In de ogen van de jongens zat hun vader, steeds klef te doen met Nynke en hing hij een beetje “de papa” uit bij de kleintjes. En zij wilden dat hij mee kwam voetballen op het strand. Paul voelde zich er ook niet prettig bij. Enerzijds wilde hij wat met zijn jongens doen, maar hij wilde ook Nynke niet alleen laten met de kleintjes.

Totdat Sven, een van de zonen van Paul, hard kwam aangerend en de kinderen van Nynke ondersteboven rende. Nynke viel uit: “Kun je niet uitkijken lomperik?” snauwde ze. Paul werd ook boos, zowel op Sven als op Nynke. Hij had het toch niet expres gedaan?!

Toen ze bij de camping aankwamen was de sfeer tot het nulpunt gedaald. Er moest nog gekookt worden, het afwassen zou wel weer een probleem worden. Bah, ze hadden er tabak van. Nynke was nog steeds boos en noemde de zonen van Paul lastposten. Toen was het genoeg voor Paul. Hij besloot de volgende dag terug te keren naar huis en hun huis te koop te zetten.

Gelukkig kan het wel goed lopen, maar een samengesteld gezin vraagt veel organisatie, inlevingsvermogenvergevingsgezindheid en volwassenheid van iedereen. Hoewel veel mensen ernstig onderschatten hoe lastig het is om een stiefgezin te hebben, kan het ook veel positiefs opleveren. Het leert kinderen (maar ook volwassenen) heel veel over relaties.

Op de profielpagina vind je meer informatie over deze professional.