Ik ben toch niet dom?
Je zou het onderhand toch wel moeten weten, wat goed en niet goed voor je is. Je bent een intelligent mens en je weet het voor een ander per slot van rekening ook altijd zo goed.
Je bent geen 20 meer, dus je hebt al behoorlijk wat levenservaring opgedaan.
In ieder geval voldoende om niet weer die verkeerde partner aan te trekken, over je grenzen te gaan en meer van die dingen waarvan je weet, dat ze je niet dienen.

Dit moet stoppen
De praktijk wijst echter anders uit. Je zit nu in de zoveelste ongelijkwaardige relatie, je bent zwaar ontevreden over je werk en durft hier niets over aan te geven en je drinkt ook teveel. Frustratie ten top, want je wilt dit niet meer. Je moet hiermee stoppen. Nu! Je bent zelfs bereidt om ondersteuning te zoeken. Alles wat ook maar een beetje helpt wil je aangrijpen.

Actief met gedachten aan de slag
Je zet je volledig in bij de therapie. Je wilt immers alles doen om geen last meer te hebben van dat domme gedrag. Er wordt van je gevraagd om actief met je gedachten aan de gang te gaan, dus doe je dat. Je schrijft de negatieve gedachten op en formuleert vervolgens positieve gedachten. Op korte termijn ervaar je meer luchtigheid in jezelf. Op lange termijn merk je dat de negatieve gedachten zich toch weer aan je opdringen. Potverdorie! Dit helpt ook niet!

Confronterende ontdekking
Je bent bezig om je gedachten op directe wijze te beïnvloeden. Je wilt ze controleren en je gevoelens ook. Je wilt geen pijn ervaren en doet hard je best om deze te bevechten met positief denken.
“Als ik hard genoeg tegen mezelf zeg, dat ik wel de moeite waard ben” dan ga ik dat ook voelen.
Hehhh bah! Weer een illusie armer. En ja, dat is een confronterende ontdekking.

Mistig en troebel
In je ijver van je nare gedachten en gevoelens af te komen, maak je er juist meer van aan.
Alles wat je aandacht geeft wordt groter. Het is de kunst om je relatie met je gedachten en gevoelens te veranderen. Hoe jij je tot je innerlijke wereld verhoudt, is van groot belang voor de uitkomst in je handelen. Zolang jij dat wat je denkt ‘in jezelf’ zet, dan wordt je ermee versmolten. Je bent je gedachten. Hierdoor heb je geen helder zicht meer en word je kijk mistig en troebel.

Observerende houding
Je hebt afstand in te nemen zodat je kunt observeren wat er gaande is. Je hebt namelijk een keuze.
Je kunt blind meegaan met je gedachten en in een slagveld belanden. Je kunt ook een milde doch kritische houding aannemen en jezelf afvragen wat jij Eigenlijk wilt. In het antwoord dat volgt schuilt een waarde. Iets waar jij belang aan hecht, waardevol en belangrijk vindt. Als jij je waarden helder hebt, dan kun je jezelf hier ook mee verbinden.

Actions speaks louder than words
Actions speaks louder than words! Woorden krijgen pas betekenis als jij je gedrag er ook mee verbindt. Je gedrag is vele malen krachtiger dan woorden. Heb jij ook wensen voor jezelf en merk je dat je blijft hangen in het beseffen daarvan? Voel je dan vrij om contact met me op te nemen. Ik wandel graag een stukje met je mee!

Ondersteuning
Wil jij graag een andere relatie met je verstand en kun je hier ondersteuning bij gebruiken? Op de profielpagina vind je meer informatie over deze professional.