Energetische explosie
Emoties zijn reacties op dingen die je eigenlijk niet begrijpt. Stel je voor dat iemand je kwetst.
Je voelt een vlaag van boosheid en verdriet door je heen trekken. Deze emoties zijn heel goed in je lichaam te voelen. Op bepaalde plaatsen verkrampt je energie. Er komt een energie op je af die je niet kunt plaatsen en die je niet gerechtvaardigd acht. In wezen reageer je je onbegrip af in de emotie. Energetisch treedt er een explosie op en dat is tevens een soort ontlading.

Een keuze
Als dit gebeurt sta je voor een keuze; wat doe ik met deze emotie? Ga ik mijn reacties hierop baseren? Ga ik mijn gedrag tegenover andere mensen hierop baseren of laat ik de emotie voor wat ze is en stem ik mijn gedrag op iets anders af?

Emoties buiten de deur
Ben jij ook zo druk om je emoties buiten de deur te houden? Je bent in gevecht met je emoties en dus ook met jezelf. De emoties laten zich de deur niet wijzen. Ze zullen zich vastzetten in je lichaam of in bepaalde stemmingen zoals matheid of zelfs een depressie. Somberheid en depressie zijn tekenen dat je bepaalde emoties in jezelf onderdrukt.

Emoties en je Zijn
Emoties kun je beter niet onderdrukken of veroordelen. Emoties maken een belangrijk deel uit van je Zijn en als zodanig verdienen zij respect en aanvaarding. Je kunt de emoties in jezelf beschouwen als kinderen die jouw aandacht en begeleiding nodig hebben.

Emoties uitnodigen
Het belangrijkst wat je met een emotie kunt doen is haar uitnodigen er volledig te zijn.
Neem bijvoorbeeld boosheid. Boosheid kun je uitnodigen er volledig te zijn. Je kunt deze energie volledig ervaren in je lichaam, terwijl je er met je bewustzijn naar blijft kijken en neutraal waarneemt hoe de boosheid in jou werkzaam is. Wat er op dat moment gebeurd is dat je emotie, die in wezen onbegrip is (waarom gebeurt dit?; waaraan heb ik dit te danken?), omringt met bewustzijn en begrip.
Je op deze manier liefdevol toebuigen naar jezelf, naar je eigen emotie, maakt je vrij.

Emoties als wolken voor de zon
Emoties zijn als wolken voor de zon. Juist daarom is het belangrijk om er zeer bewust mee om te gaan, zodat je vanuit een opgeruimd emotioneel lichaam gemakkelijker contact maakt met je innerlijke kern, met je gevoel of je intuïtie.

Op de profielpagina vind je meer informatie over deze professional.