Somber door al het moeten
Jeannet (35) heeft last van somberheid, lusteloosheid en haar lijf staat strak van de spanning. Het valt op, dat Jeannet in bijna elke zin die ze uitspreekt het woord ‘moeten’ gebruikt. Haar leven ervaart zij nu als iets dat ‘moet’ en niet als iets dat ook leuk kan zijn. Jeannet is getrouwd met Herman. Zij heeft een drukke baan en is moeder van 3 kinderen.

Beperkende overtuigingen
Jeannet komt uit een gezin waarin presteren hoog in het vaandel staat. Zij heeft meegekregen, dat alles wat zij doet perfect moet zijn. Ook moet Jeannet voor iedereen klaar staan. Dit gedrag heeft zij met de paplepel ingegoten gekregen.
Jeannet leeft voor de ander en zet zichzelf helemaal vast in haar beperkende overtuigingen. Ze heeft zichzelf een heel strak keurslijf gegeven waarin er bijna geen ruimte is om te ademen.

Regime
Jeannet haar dagen kennen een vast ritueel en er is geen ruimte om hier van af te wijken. Bij onverwachte situaties is Jeannet compleet van slag. Zo lukt het haar natuurlijk nooit om aan haar regime te voldoen. Jeannet legt de lat waar zij aan moet voldoen zo hoog, dat er 1 uitkomst is en dat is weer het gevoel van een mislukking te zijn. Jeannet haar focus ligt op waar zij niet aan voldaan heeft in plaats van te kijken naar wat zij allemaal wel heeft bewerkstelligd.

Waar heb jij behoefte aan
Jeannet  zit in een vicieuze cirkel. De insteek van coaching is gericht op meer ruimte maken in Jeannet haar hoofd en lijf. Vragen die Jeannet in beweging zetten zijn onder meer: ‘Wat maakt jouw leven waardevol?, Wat doet er echt toe?, Waar heb jij behoefte aan?’. Jeannet heeft moeite om deze vragen te beantwoorden, omdat zij zo lang gewend is geweest om zich op de ander te richten. Door keer op keer te benadrukken dat zij er net zo mag zijn als de ander komt Jeannet steeds een stapje dichterbij zichzelf.

Uitspreken vanuit je ‘ik’
Jeannet leert ook op assertieve wijze te communiceren en met wederzijds respect haar grenzen uit te spreken. Haar beperkende overtuigingen worden onder de loep genomen en Jeannet ervaart dat het juist belangrijk is, dat zij eerst goed voor zichzelf zorgt. Vanuit ‘volheid’ heeft zij veel meer energie en plezier om ook aan de ander te geven.

Herkenbaar?
Herken jij jezelf in Jeannet? Wil je ook graag meer rust en ruimte in je hoofd en lijf? Neem vrijblijvend contact met me op om jouw mogelijkheden te bespreken.

Op de profielpagina vind je meer informatie over deze professional.