Iedereen heeft zo zijn of haar dromen. Over het schrijven van een eigen boek, over het hebben van een eigen bedrijf of het vinden van die ‘droombaan’, over hoe de kinderen later ‘terechtkomen’,   over de toekomst straks samen met de partner, over het maken van die mooie reis … Het kunnen kleine dromen zijn of grote. Maar als moeder lijkt het soms alsof je dromen een beetje naar de   achtergrond verdwijnen, alsof ze vervagen en bijna niet meer zichtbaar zijn. Dit heeft vaak alles te maken met het feit dat je meer verantwoordelijkheden hebt gekregen in het leven, dat je het   gevoel  hebt dat alles door elkaar heen loopt – omdat je werk combineert met de zorg voor je gezin – maar ook met het gevoel dat je van alles ‘moet’ waardoor er geen tijd meer is voor je dromen.   Geen tijd voor jezelf…

 

Hoe vaak per dag check jij je dromen?
Ellen (36, trainer, getrouwd en moeder van een tweeling – 8 jaar) heeft zich 6 weken geleden bij mij aangemeld voor een coachgesprek, omdat ze zo’n kort lontje heeft en te vaak gestrest rondloopt op haar werk, waardoor ze doodmoe thuis komt. Ze vertelt me over haar werk waar ze al lange tijd niet meer zo veel energie uit haalt als voorheen. Haar passie ligt veel meer bij haar kinderen, maar ze wil niet stoppen met werken. De vraag is: wat wil ze wél heel graag? Daarom stel ik haar de vraag ‘Hoe vaak per dag check jij je dromen?’ – een prachtige quote van @Loesje. Ellen kijkt me verbaasd aan en zegt: “Ja, dat is het! Onbewust loop ik al een tijdje rond met het idee van een eigen coachpraktijk voor kinderen. Het lijkt me geweldig om kinderen te begeleiden die niet lekker in hun vel zitten, die verlegen zijn of gepest worden. En het liefst zou ik dat doen tijdens kook- en baklessen. Lekker met ze aan de slag gaan en ondertussen een gesprek voeren. Deze droom heb ik al een paar jaar, maar hij is zo groots dat ik ‘m niet durf waar te maken”. Als ik aan Ellen vraag waarom ze haar droom zo groots vindt, begint ze te lachen. “Ik ben elke dag zo druk op mijn werk en als ik thuis ben, vragen de kinderen alle aandacht. ’s Avonds ben ik moe, dan doe ik niet veel meer. Ik heb weinig tijd voor mezelf, dus ik kom er niet eens aan toe om over die droom na te denken. Het is dat jij er nu naar vraagt, maar bij mij was het al helemaal naar de achtergrond verdwenen”.

Van vaag naar concreet
Als we verder wandelen, vertelt ze: “Mijn droom is eigenlijk vervaagd, omdat ik niet de tijd neem om stil te staan bij wat ik graag wil bereiken in mijn leven. Ik doe gewoon elke dag mijn ding, maar leef niet bewust”. Samen met Ellen ben ik op zoek gegaan naar haar passies, de dingen die heel dicht bij haar hart liggen en waarvan haar vuurtje weer gaat branden. Als dat duidelijk wordt, zal het ook veel makkelijker worden om haar droom te verwezenlijken. Dan hoeft ze nog maar een kleine stap te nemen om alvast een deel van die droom waar te maken.

Ellen is nog niet zo ver dat ze haar droom – of een deel ervan – heeft waargemaakt. Maar ze checkt wel vaker haar dromen: “Jouw TIP om een moodboard te maken met afbeeldingen, foto’s en teksten die de sfeer uitbeelden van mijn droom heeft heel erg geholpen. Die hangt nu in de keuken, zodat ik het elke dag zie! Het maakt het voor mij concreet en tastbaar: ik weet wat ik wil gaan doen. En het mooie is dat nu ik een doel voor ogen heb, ik ook weer lekkerder in mijn vel zit op mijn werk. Ik voel de energie weer stromen en mijn plan voor de kindercoachpraktijk krijgt heel langzaam vorm!”. Wordt vervolgd… (in het volgende blog lees je het vervolg van Ellen’s verhaal).

DUS: CHECK JE DROMEN. VANDAAG NOG!

Op de profielpagina vind je meer informatie over deze professional.