Jezelf ontwikkelen, nieuwe stappen zetten in je werk dat lukt pas echt wanneer je een goed beeld heb van jezelf. Paarden spiegelen jouw gedrag, wie slecht leiding geeft krijgt het gelijk voor zijn kiezen. Ongeacht je achtergrond, titels en woorden die je gebruikt voor een paard maakt dat natuurlijk geen enkele indruk. Daar draait het allemaal om de non-verbale communicatie, geen woorden maar daden.  Een paard heeft niets met rationeel gedrag omdat daar de bezieling in mist. Hoe meer gevoel je uit des te meer zal je aansluiting vinden met een paard. Onderstaande video gaat over coaching met paarden voor bedrijven en personen.

Ook voor eetstoornissen kunnen paarden een uitstekende therapie zijn. Iemand met een eetstoornis zit weliswaar met een rot gevoel maar die is eerder ratio gestuurd dan oprecht en dat wringt. Wanneer door aanwijzingen het gedrag en manier van denken bij de coachee word bij gestuurd, veranderd direct het gedrag van het paard. Door coaching met paarden word zal het directe effect iemand met een eetstoornis makkelijker en sneller nieuwe denkwijzes en gedrag aanleren, waardoor herstel van ziekte in gang gezet zal worden.

VRAGEN
1. Heb jij een goed beeld van jezelf in jouw mogelijkheden?
2. In hoeverre zou een paard jouw eigen beeld bevestigen of niet?
3. Welke vaardigheden zou je in willen oefenen en daar direct het resultaat van beleven?
4. Welke rol speelt de coach bij jezelf vinden middels een paard?
5. Wie zou er baat bij kunnen hebben om met coach en paard je verder te laten begeleiden?
6. Wat kan coaching met paarden betekenen voor mensen met een eetstoornis?

#Bezieling #Denkwijze #Eetstoornis #Gedrag #nonverbalecommunicatie #Ontwikkeling #Paarden

Wil je gevonden worden als coachen met paarden? Meldt je dan als eerste aan, dan word dit item ook onder training/therapie pagina getoond.